Jouw merk in de klant zijn broekzak.

Mobiele websites & apps

Mobiele site, App of Responsive design.

Mobiel internet is het snelst groeiende communicatiekanaal: bijna de helft van de Nederlanders maakt veelvuldig gebruik van hun mobiel om te browsen. Wij horen vaak: ‘wij willen een app’, terwijl in veel gevallen een mobiele of schaalbare website prima voldoet.

How to go mobile?

01 Mobiele site
01

Mobiele site

Vanwege de opmaak en inhoud zijn standaard websites ongeschikt om ze goed te bekijken op je mobiele telefoon. Met een mobiele site kan jij je doelgroep op ieder moment van de dag bereiken, ongeacht waar die groep zich op dat moment bevindt. Dit kan een specifieke mobiele website zijn of een website die via zogenaamd responsive design zich altijd aanpast aan het scherm waarop hij wordt getoond.

02 Native apps
02

Native apps

Een andere optie is een op zichzelf staande applicatie (App) voor telefoon of tablet, die meer voordelen kan bieden dan een mobiele website. De interface is aanzienlijk sneller, de app is op te roepen via het menu van het toestel en er zijn meer functionaliteiten mogelijk door een combinatie met GPS, microfoon of camera.

Mobiele site Native apps
Have-A-Nice-Day-mobiel-wide.jpg

Mobile first.

Bij mobile first gaan we in eerste instantie uit van het kleinste scherm (smartphone) waarvoor we ontwerpen, om vervolgens op te schalen naarmate het scherm groter wordt. Een veelgenoemd argument in het voordeel van mobile first is: als je klein begint weet je zeker dat je focust op de essentiële inhoud. Die zal dan ook altijd goed getoond worden!

Mobile first.
responsive-design.jpg

Responsive webdesign.

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de webontwikkelaar en de ontwerper samen streven naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop schermen naar tablets en mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van ieder scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of gebruiksvriendelijkheid.

 

Als je het zichtbare gedeelte van de browser (ook wel de viewport genoemd) smaller maakt, kan het zijn dat je website niet meer optimaal te gebruiken is. De website schaalt dan niet goed mee, en dat gaat ten koste van de content op de pagina.

 

Om dat te voorkomen helpt Have A Nice Day je bedrijf bij het maken van de juiste keuzes:

  • Welke strategie is het meest optimaal?
  • Wat is voor jouw business de toegevoegde waarde van een mobiele site of een app? 

 

 

Welke strategie?

Daar geven wij je graag open en eerlijk advies over. Neem contact met ons op.

Joris van Ekert

Joris van Ekert

Creative Director / Partner

Full Service digital agency.

Klopt. Full service digital agency klinkt overdreven, maar zo noemen ze ons vaak. Voordeel is dat je ons alles kunt vragen en mag je rekenen op slimme antwoorden.

 

 

Terug naar development

 

Terug naar UX & visual design

Tick, tock, tick, tock..