Consultants wijzen vrijblijvend de weg online.

Dennis van Gent - NiceToKnow - 05 jan 2015
Consultants wijzen vrijblijvend de weg online.

Responsive, adaptive en mobile design.

Daar ging het afgelopen vrijdag (23 januari 2015) over tijdens de tweede editie van Just Ask Friday. Consultant Robert gaf een pakkende presentatie. Zes professionals stonden klanten individueel te woord.

Waar ging die presentatie dan over?

Nou, dat je bezoekers verliest wanneer jouw website niet goed schaalt op de verschillende apparaten (zoals desktop, tablet, mobiel). Concurrenten die dit wel doen maken zich hiermee aantrekkelijker. Ook worden zij door Google beloond; ze eindigen hoger in de ranglijsten van de zoekmachine. Tel daarbij op dat ⅔ zijn Facebook op een mobiel checkt en vanuit daar verder zoekt. Met responsive en adaptive design ben je bovendien voorbereid op de toekomst. Zodra een nieuw apparaat op de markt komt waarmee jouw doelgroep zoekt, past je website zich daar automatisch op aan… handig!

 

Kortom: een webdesign dat zich aanpast aan de verschillende apparaten en ‘meedenkt’ over het type apparaat is een belangrijke voorwaarde voor effectieve online marketing.

Toegevoegde waarde laten zien.

Just Ask Friday is ervoor om kennis, over bijvoorbeeld webdesign in dit geval, over te dragen. Door de afstand tussen onze kennis en die van klanten kleiner te maken, zijn we in staat samen de grootste online successen te realiseren.

We toonden hoe de websites eruit kunnen zien met responsive en adaptive design. Aan de hand van statistieken toonden we het zoekgedrag van de doelgroep; welk apparaten worden gebruikt? Om de ongekende mogelijkheden van online nog maar eens te bevestigen, maakten we een virtuele reis met de Oculusrift.

 

“Erg fijn om tijdens Just Ask Friday met andere professionals te sparren: ‘Ben ik op de goede weg?’ ‘Wat zijn nieuwe tips en tricks?’ Daarnaast heb ik gesproken over rating widgets en de mogelijkheden van een ander CMS.”

Danny van ‘t Hul, E-Commerce Manager bij Target Travel en Alamo

 

“Ik vind Just Ask Friday een inspirerend evenement. Er is besproken hoe we nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen integreren in onze website. Ik raad dit evenement andere klanten aan.”

Silvy van Tuijl, General Manager bij Lead Pharma Medicine BV

Tick, tock, tick, tock..