Een top 10 van tien lijstjes (2016), interesting & fun!

Tomas Dankers - NiceToKnow - 02 feb 2016
Een top 10 van tien lijstjes (2016), interesting & fun!

A top 10 of top 10 lists for 2016.

Ze lezen altijd zo lekker weg en geven je snel een indruk van wat er speelt in de markt, de top ‘10’ lijsten. Minder dan 10 trends of tips mag natuurlijk ook, als ze maar goed zijn. Zo rond de jaarwisseling vind je in de diverse media lijstjes en met name de trendlijsten voor komende jaar doen het altijd goed. Ik heb maar eens een paar van mijn toplijstjes op een rij gezet voor de liefhebber.

Richardson - Ten digital Trends

Richardson - Ten digital Trends

Een prettige manier van de trends bekijken met elke trend (wel heel) ver uitgewerkt door een vakspecialist. Sommige items wat beter en prettiger toegelicht dan andere, maar de moeite waard. Een Amerikaanse 'branding agency' maakte dit lijstje, dat zie je bij enkele trends wel terug...zie jij ze  ;-)?

Een trend uit hun lijst: Your brand is like a smart city...

 

Bron: Richards

Forrester - Top 10 prediction for business in 2016

Een gerenommeerde club, dus ik hecht best wat waarde aan hun voorspelling. Duidelijke titels, korte toelichting op de betekenis. Een leuke toevoeging vind ik dat er per trend kort beschreven wordt hoe je zelf kunt bijdragen. Veel herkenbare trends, maar zeker enkele goede nuances. Wat meer visuals zou prettig zijn. Trend 2 uit de lijst. Small thinking on customer experience (CX) will destroy financial results.

 

Bron: CIO

Forrester - Top 10 prediction for business in 2016
De Gartner lijst(via Marketingfacts)

De Gartner lijst(via Marketingfacts)

Redacteur Thomas van Manen is zo vrij geweest voor ons Nederlanders de Gartner lijst te publiceren op Marketingfacts. Reeds in Oktober 2015 verschenen, focust Gartner op de nog wat langere termijn. Maar je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn soms gaan dingen namelijk beste snel in onze wereld (inkopper). Trend in deze lijst : Advanced Customer Architecture.

 

Bron: Marketingfacts

Top 10 Digitale and PR Trends 2016 - Borenstein Group

Yep, weer Amerikaans. Kennelijk hebben ze daar een veel betere glazen bol dan wij hier. Een concreet en lekker leesbaar lijstje, vormgegegeven als mooie infographic. Trend 8 uit deze lijst: 'Your Brand Reputation Isn’t an Algorithm’.

 

Bron: Borenstein Group

Top 10 Digitale and PR Trends 2016 - Borenstein Group
Webdesign Trends (via Frankwatching)

Webdesign Trends (via Frankwatching)

Een leuk lijstje specifiek over (web)designtrends. Zowaar van een Nederlands blog dit maal. Trend twee op hun lijstje is dan toch wel ‘Engels verwoord’ Micro-interactie: ‘motion provides meaning’.

 

Bron: Frankwatching

10 (+5) Tech Trends voor 2016 - Frog Design

Zeker te weten de meest ‘sexy’ lijst in mijn top 10, maar zeker eentje met zeer relevante design trends. Een aantal branchegerelateerde trends (Financial en Healthcare) maar ook een stukje over Virtual Reality. Een van de Trends in deze toffe lijst: Film review written by your heartbeat!

 

Bron: Frogdesign

10 (+5) Tech Trends voor 2016 - Frog Design
Top 10 Consumer Trends 2016 - Ericsson

Top 10 Consumer Trends 2016 - Ericsson

Ja, het is een PDF. Meer een uitgebreid rapport eigenlijk. Toch vond ik het de moeite waard. Laat je niet afschrikken door de eerste 2 pagina’s, daarna wordt het echt interessanter. Goed vormgegeven, je weet waar je aan begint en ik denk dat er voor B2C bedrijven veel inspiratie uit te halen is. Grappig dat dit komt van een merk dat ik bijna vergeten was… Een trend uit dit ‘rapport/lijst’: AI ends the screen age’.

 

Bron: Ericsson

10 (-3) Trends volgens Quote

Als je de tekst scant en je leest trend-titels als: "3. De nieuwe Narcist" en "6. Hypocriete kapitalisten", dan heb je mijn aandacht. Je zult mij niet vaak op deze site vinden al is dit item prima te pruimen. Hey, en als er dan ook nog gesproken wordt over punkkapitalisme (woord van het jaar 2016?), ga je er toch even voor zitten.

 

Bron: Quotenet

10 (-3) Trends volgens Quote
U wilt innoveren? Omzeil de 10 Silicon Valley valkuilen - FD

U wilt innoveren? Omzeil de 10 Silicon Valley valkuilen - FD

We hadden al een PDF in de lijst. Het kan ook gewoon lekker in print! Niet alleen relevant voor 2016, al geldt dat eigenlijk voor alle lijsten.

Misschien wat open deuren voor de kenners, maar wil je als startup aan de slag dan denk ik dat dit voldoende food for thought geeft. Goed journalistiek stuk.

 

Bron: Het Financieele Dagblad

Geef jouw favoriete top-10 lijst door! Ik vul deze lijst graag aan!

Psssst….deze haalde het ‘net niet’

10 stunning marketing predictions for 2016 - Kent Lewis

Pfff veel tekst. Maar wat ik wel waardeer is dat er eerst even context geschapen wordt ten aanzien van de eigen performance door terug te blikken op 2015. Daar worden even cijfers gegeven aan de eigen voorspelling (15 stuks voor 2015). Als ik dan de punten scan en lees ‘Search is Going Hyper Local (as in Your Pants)’ tja dan blijkt de rest ook best de moeite waard om even door te nemen maar dit is zeker niet ‘sexy’ gebracht......

 

Bron: iMedia Connection

Geef jouw favoriete top-10 lijst door! Ik vul deze lijst graag aan!
Tick, tock, tick, tock..