Hallo Gideon, online marketeer.

Lycke Wiegerinck - People - 20 dec 2018
Hallo Gideon, online marketeer.

Twee weken geleden nam Gideon Hummel (32) voor het eerst achter zijn splinternieuwe laptop plaats bij Have A Nice Day. Als online marketeer komt hij het inmiddels zeskoppige Internet Marketing team versterken voor drie dagen in de week.

 

Hij geeft aan dat zijn eerste paar dagen erg goed zijn bevallen. “Ontzettend leuke collega’s, mooie organisaties om voor te werken en een erg leuk team. Ik ben al een aantal keer naar België geweest om samen te werken met de Belgische collega’s. Dat geeft wel lekker veel afwisseling”, aldus Gideon. Op dit moment werkt hij aan een online marketingplan en een SEO audit voor een grote klant. Al meteen goed gestart.

Hoe ben je in het vak gerold?

"Ik heb een hele brede opleiding gedaan (International Business & Management), en online marketing vond ik altijd al interessant. Toen ik een jaar of 15 was begon ik met websites bouwen. Dat deed ik als bijverdienste tijdens m’n studie en zo ben ik erin gerold. Ik ben inmiddels al 15 jaar bezig in het vak. Een tijdje ook nog voor mezelf gedaan, maar ik miste toch collega’s. En fulltime lesgeven zie ik ook niet echt zitten, dan heb je wel een olifantenhuid nodig ook al heb ik de studenten redelijk goed onder m’n duim ;)."

Lesgeven?

Inmiddels is Gideon een echte allrounder op het gebied van online marketing, want hij geeft er ook nog eens les in.

“Ik sta twee dagen in de week voor de klas op het hoger onderwijs. Dat vind ik erg leuk om te doen. Ten eerste omdat het heel erg afwisselend is, want ik geef elke keer weer andere colleges. Denk aan user experience, search engine marketing, e-commerce en noem maar op. Ten tweede houdt het me scherp, omdat ik vooruit moet lopen. Ik krijg heel veel soorten vragen vanuit studenten en die moet ik wel weten te beantwoorden.”

 

Dus je hebt ook wel een idee over trends en ontwikkelingen in de markt?

“Ik voorzie dat er steeds meer gaat gebeuren op het gebied van automation. Mensen worden steeds gemakzuchtiger, tools of organisaties worden steeds slimmer. Neem Google, over een aantal jaar hoeven we echt niks meer in te tikken in Google maar spreken we alles in. Ook denk ik dat we een stuk minder gaan klikken, omdat we spraakgestuurde opdrachten aan zoekmachines gaan geven. Of Google vertelt mij gewoon even dat ik nu echt op de fiets moet stappen omdat mijn trein over 15 minuten vertrekt. Zo simpel.”

 

"Daarnaast denk ik dat influencer marketing een enorme opmars aan het maken is. Dat speelt natuurlijk al een tijdje, maar is zo groot aan het worden dat het denk ik bepaalde regels nodig heeft. Alles kan zo een eigen leven gaan leiden, wat online natuurlijk best gevaarlijk is. Ook al krijg je een ban van Instagram of Facebook, je kunt zo weer een nieuw account beginnen. Dat soort dingen uitzoeken vind ik erg interessant."

Is dat ook waar jouw expertise ligt, of wat ga jij ons brengen?

“Online marketing is zo’n bewegende markt, waar ik veel ervaring in heb opgedaan. Dus veel kennis sowieso. E-commerce vind ik heel leuk om te doen, omdat het ook heel erg concreet is. Het uitvinden van nieuwe dingen ook. Als Google weer een nieuwe update heeft bijvoorbeeld, of er zijn nieuwe regels op het gebied van advertising dan zoek ik dat wel even uit. Afwisseling is het toverwoord, daar word ik blij van! Dus klanten helpen die met verschillende vragen zitten vind ik mooi werk. Ik wil niet elke dag hetzelfde doen."

En wat doe je graag als je even geen online marketing doet?

“Ik heb een zoontje van 4 waar ik samen met m’n vriendin veel dingen mee onderneem. Onze volgende trip staat al gepland. In de zomer gaan we door Canada trekken met de camper. Sowieso is reizen wel een favoriet. Ik heb een half jaar in Australië gezeten, in Peru en in de Verenigde Staten."

Lekker gevarieerd weer.

“Haha, zo ben ik. Net zoals m’n kookkunsten. Een lekkere Italiaanse pasta in elkaar knutselen, of een uitgebreide stamppot. Bijvoorbeeld na een goed aantal kilometers op mijn mountainbike. Ik ben van vele markten thuis."

Al zou je dat laatste misschien niet meteen zeggen, met zijn (zelfgenoemde) low profile houding. Stille wateren hebben diepe gronden. Maar dus wel een met veel online marketing kennis.

Team IM

Wil je meer weten of hulp bij je online marketing activiteiten? Gideon helpt je graag! Neem dan contact met ons op! Nicole Vermulst

Nicole Vermulst

Online Marketeer

Ward van den Heuvel

Ward van den Heuvel

Online Marketeer

Frank Dittner

Frank Dittner

Senior Online Marketeer

Lycke Wiegerinck

Lycke Wiegerinck

Content & SEO Marketeer

Gideon Hummel

Gideon Hummel

Online marketeer

Ravenna Sanders

Ravenna Sanders

Online marketeer

Tick, tock, tick, tock..