Hallo ik ben Henk, de nieuwe support hero.

Lycke Wiegerinck - People - 21 jun 2018
Hallo ik ben Henk, de nieuwe support hero.

Henk van den Bosch (36) is sinds juli één van onze support helden. Waar we ontzettend blij mee zijn! Elke dag maakt hij het leven van onze klanten een stukje leuker. Want welke vraag of probleem ze ook hebben, onze Henk weet er met zijn jarenlange kennis en ervaring wel raad mee!

De eerste maanden heeft hij al achter de rug zitten en hij heeft het ontzettend naar z’n zin. Zijn eerste vuurdoop heeft hij al gehad: 2 grote server migraties heeft hij inmiddels op z’n naam staan. “Erg leuk om te doen en het is ook heel goed verlopen. Daarnaast ben ik ook bezig om klanten naar SSL te krijgen. We zien nog veel klanten die geen SSL certificaat hebben en daar wil ik ze graag bij helpen. Dit geeft vertrouwen aan bezoekers en is ook beter voor je vindbaarheid in zoekmachines.”

En ben je ook vervelende dingen tegen gekomen?

 “Nee, behalve dat ik 2 dagen ziek ben geweest. Klanten zijn ontzettend leuk om te helpen. Toen ik ziek was moesten collega’s dat alleen doen. We zoeken nu wel een nieuwe held erbij, want we zien steeds meer kansen om klanten te ondersteunen op allerlei development zaken. Niet alleen vanuit de klant, maar juist vanuit een pro-actieve houding vanuit Have A Nice Day willen we klanten een nog betere service verlenen. De vacature staat net uit dus we hopen snel iemand erbij te hebben.”

Hoe hebben we jou dan gevonden?

 “Ik ben hier terecht gekomen via Dennis (onze digital strategist). Vroeger waren wij collega’s en ik heb bij hem een balletje opgegooid dat ik op zoek was naar iets nieuws. Dennis bracht mij in contact en zo is het balletje gaan rollen. Sinds juli zit ik hier. Ik ben iets later begonnen dan verwacht omdat ik nog aan mijn huis moest werken.”

 

Ben je ook nog een klusheld?

 “Ja ik ben bezig met het bouwen van m’n eigen huis in Nistelrode. Als het goed is kunnen we voor de kerst over. We zijn al best ver, ondanks tegenslagen die je altijd hebt in de bouw. Zoals stroom dat niet werkte…

henk-lego-huis.jpg

Maar is dat niet jouw werk? Ik heb gehoord dat je eigenlijk elektricien bent van beroep.

“Haha, nee stroomuitval was niet mijn ding, want dat kwam door een kapotte bouwkast. Die heb ik niet zelf aangelegd. De rest van de elektra in huis wel!”

Aha, dus we kunnen jou altijd bellen als de stoppen doorslaan?

“Ik heb zeven jaar op de bouw gewerkt als elektricien naast m’n studie, maar verder doe ik daar niet veel mee behalve in m’n eigen huis. Eigenlijk ben ik een boerenzoon. Altijd handig. Mijn vader is boer en heeft een melkveebedrijf. Je leert toch op een ander manier met werken omgaan denk ik. Ik heb ontzettend veel geleerd op de boerderij, want ons pap (zoals Henk dat zegt) kon het niet altijd allemaal alleen doen. Vanaf m’n zevende help ik al mee. Kalfjes melk geven enzo. Mijn broertje gaat de boerderij nu overnemen.”

Hoe ben je dan van de elektra in de wereld van de enen en nullen terecht gekomen?

 “Na het MBO wilde ik door met leren, want dat ging me zo makkelijk af. Ik ben in de industriële automatisering begonnen, maar dat was toch niet helemaal mijn ding. Ik ben toen bij een vorige werkgever als web developer aan de slag gegaan en dat beviel heel erg goed. Daar heb ik heel wat jaren ervaring opgedaan en nu zit ik hier.”

 

Wat doe je graag als je niet achter je scherm zit?

 

“Fotografie, landschappen bijvoorbeeld. Na een weekje vakantie in Zwitserland kwam ik terug met 2500 foto’s. Ook onder water fotografeer ik graag. Met speciale behuizing voor m’n camera.  

Duiken doe ik ook heel veel. Op vakanties, bijvoorbeeld met haaien. Ontzettend mooi om te zien. Zo’n beest van een paar meter groot die je dan gewoon kunt aanraken.”

 

Brr lijkt mij helemaal niks, maar jouw passie dus.

 “Zeker. Ik geef ook duikles! Dit doe ik elke week bij de duikvereniging in Uden. Je ziet de kinderen echt met sprongen vooruit gaan. Ze zijn niet meer bang om te ademen onder water bijvoorbeeld. Wat je vaak ziet is als mensen voor het eerst gaan duiken, dat ze hun adem inhouden onder water terwijl ze gewoon kunnen ademen. Dat is een natuurlijke reactie. Belangrijk is om rustig te blijven ademen, ook om aan de druk te wennen. Zowel met onder water als uit het water gaan. Als je op 10 meter diep je adem vasthoudt en dan naar boven gaat zonder ademen dan knallen je longen uit elkaar door de druk. Altijd door blijven ademen dus. En Otto redden. Dat is onze pop die we af en toe in het water gooien. Want ook reddingszwemmen kunnen onze clubleden nu.”

Naast dat Henk elke donderdag in het zwembad ligt te ademen, is hij ook nog druk met fietsen en geld inzamelen.

 “Ik ben bestuurslid / webmaster bij de trap in. Ieder jaar organiseren we een fietstocht op tweede pinksterdag om geld in te zamelen voor derde wereldprojecten. Voedsel- en watervoorzieningen, scholenprojecten en allerlei dingen om kinderen in arme landen te helpen. Ook in gezondheidszorg, bijvoorbeeld de ondersteuning van meisjes die te jong moeder zijn geworden. Zodat ze toch nog een baan kunnen vinden en niet in sloppenwijken terecht komen.”

 

Wat zamel je in met zo’n fietstocht?

 

“Afgelopen jaar hebben we € 2750,- ingezameld per goed doel. Hoeveel dat ze daar kunnen doen met dat beetje geld, ongelofelijk. We hebben toen 15 organisaties kunnen helpen. Volgend jaar proberen we dat te overtreffen. Dan vieren we ons lustrum. We zijn niet alleen afhankelijk van de meefietsende mensen. We krijgen ook altijd veel steun van bedrijven en sponsoren. Mensen kunnen altijd doneren. Meefietsen kan al vanaf 5 euro!

 

Wil je Henk en zijn fietstocht steunen? En daarmee dus ook heel veel goede projecten? Doneer dan aan de trap-in. Elke bijdrage is welkom!

En voor elke supportvraag staat hij voor je klaar.

Join het support team

We zoeken nóg een support hero. Bekijk hier de vacature.

Henk van den Bosch

Henk van den Bosch

Support Developer

Quirine Vis-Akihary

Quirine Vis-Akihary

Support Coordinator

Tick, tock, tick, tock..