Als Online Marketeer werken vanuit het buitenland.

Nicole Vermulst - People - 05 mrt 2018
Als Online Marketeer werken vanuit het buitenland.

Wat neem je mee als je naar een eiland gaat (om te werken)?

Wie wil nou niet de winter in Nederland overslaan en pas terugkomen als de lente gaat beginnen? Sinds 20 januari werk ik vanuit het zonnige Gran Canaria. Net als gepensioneerden overwinteren op de Canarische Eilanden. Met het kleine verschil dat er wel gewoon gewerkt wordt. Gedurende de werkdag kijk je zo nu en dan naar de palmbomen zodat je niet vergeet in wat voor mooie omgeving je aan het werk bent.

Normaal heb je niet veel meer nodig dan een zonnebril en je slippers. Maar als je er naartoe gaat om te werken zijn er toch een paar dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Met een goede laptop, iPhone, schrijfblok en pen kun je als Online Marketeer overal werken, als je tenminste een goede Wi-Fi verbinding hebt. Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om op afstand in contact te blijven met collega’s en klanten. Met videobellen via Slack, Skype en WhatsApp vergeet je soms bijna dat je vanaf het buitenland werkt. Een headset en Bluetooth speaker mogen natuurlijk niet ontbreken om te zorgen voor muziek op ‘’kantoor’’.

Online marketing kansen

In de afgelopen weken heb ik ter afwisseling van het terras bij het appartement op verschillende plekken gewerkt. Als restaurant medewerkers je verschillende keren terug zien komen, zijn ze toch wel benieuwd wat je nou de hele dag op die laptop aan het doen bent? Als ik vertel over de mogelijkheden van Online Marketing worden ze allemaal enthousiast!

Foto blog Gran Canaria..JPG

Daar waar wij bedrijven helpen om zichtbaar te zijn op Social Media en de Google zoekmachine, hanteren de ondernemers op Gran Canaria de tactiek van flyeren en mensen aanspreken op straat.

We kennen het allemaal wel. Je kunt niet rustig naar een menukaart kijken of een restaurantmedewerker spreekt je vol enthousiasme aan, in de hoop dat je voor zijn restaurant kiest. Af en toe zijn ze iets te enthousiast, tot het opdringerige toe.

 

Eigenlijk is het te vergelijken met een banner van schoenen die je steeds maar blijft achtervolgen op allerlei websites. Om dergelijke irritaties bij potentiële klanten te voorkomen maken we in de Online Marketingwereld gebruik van een zogenaamde ‘’frequency cap’’; met deze functie bepalen we hoe vaak iemand de banner te zien mag krijgen.

 

Natuurlijk kijken wij ook naar offline touchpoints in de customer journey. We willen weten op welke manieren (online en offline) een potentiële klant in contact komt met jouw bedrijf. De offline en online boodschap die je als bedrijf wilt overbrengen, moeten op elkaar aansluiten. En steeds vaker gebruiken mensen een mobiel apparaat om zich online te oriënteren om vervolgens een offline aankoop te doen. Deze koppeling tussen de online interactie met de offline aankoop maken we als marketeers inzichtelijk met cross-device tracking via Google Analytics. Hier liggen enorme kansen voor de ondernemers op Gran Canaria!

Gran Canaria.JPG

Have A Nice Day @ Work

Gran Canaria is een eiland met een uitgebreide koffiecultuur. En wat is er nou belangrijker om een fijne werkdag te hebben dan goede koffie? Hier begin je de werkdag met een Cortado leche y leche, een echte spaanse koffie met een lichte vanille smaak. De werkdag sluit je af met een Barraquito, een koffie met een shot Licor 43. Op deze manier geniet ik iedere (werk)dag van de spaanse cultuur.

Een ander voordeel is het uur tijdsverschil. Overdag hanteer ik de Nederlandse tijd en in de avond de Spaanse tijd. In de ochtend sta ik dan wel iets vroeger op dan ik gewend ben, maar hierdoor kan ik een uur langer genieten van de dag. Tijdens het werk houd ik de Nederlandse tijd aan die te zien is op mijn laptop, ook wel zo handig zodat je tijdig aanwezig bent bij afspraken met collega’s en klanten. Als de werkdag er in Nederland op zit rond 17.00 uur, dan ga ik hier 1 uur terug in de tijd en is het pas 16.00 uur. Heerlijk!

‘’Gedurende de werkdag kijk je zo nu en dan naar de palmbomen zodat je niet vergeet in wat voor mooie omgeving ik aan het werk ben.’’

Mocht ik toch even vergeten dat ik vanuit Gran Canaria aan het werk ben dan helpt Google mij wel herinneren. De beveiligingsmelding ‘’Er is zojuist ingelogd op uw Google-account vanaf een nieuw Windows-apparaat, locatie Spanje’’ heb ik de afgelopen weken regelmatig op mijn scherm gezien.

 

Que tengas un buen día (Have A Nice Day) !

Tick, tock, tick, tock..