Ik ben Martijn, developer, nice to meet you!

Jeroen Mink - People - 10 mrt 2016
Ik ben Martijn, developer, nice to meet you!

Nice to meet you!

Nieuw in ons team van ontwikkelaars: Frontend developer Martijn de Wolf. Techneut met een voorgeschiedenis in design en een hekel aan ‘gestoomde kippentenen’. Daar willen we meer van weten. Door een mooie transfer binnen de Gruyterfabriek aan de slag bij Have A Nice Day.

Martijn, hoe ben je hier terecht gekomen?

Direct na mijn opleiding Multimedia aan het ROC in Tilburg ben ik bij bureau Clicksite begonnen en daar heb ik vierenhalf jaar gewerkt.

Altijd al ontwikkelaar willen worden?

Ik was altijd al geïnteresseerd in computers en informatica. Ook hou ik van gamen natuurlijk. Met die combinatie rolt je carrière al gauw in deze richting. Aanvankelijk trok het grafische aspect me het meest, maar ik merkte dat het bouwen van sites me stukken beter afging. Toen was de keuze snel gemaakt. Ik vind het schitterend om de creativiteit van een visual design om te zetten naar een strak ogende en soepel werkende website.

1. Martijn de wolf.jpg (1)

Wat was je rol in je vorige baan?

Het bureau hiervoor was kleiner en daar deed ik front-end en backend ontwikkeling. Frontend beheerste ik al aardig, maar backend ontwikkeling van het Umbraco CMS systeem heb ik mezelf aangeleerd, autodidact zou je kunnen zeggen. Het was echter vooral trial en error. Door goed zoeken en vinden op internet van tutorials en nauwkeurig ontleden hoe andere sites zijn gebouwd. Daar leerde ik het meeste van. Dat is het voordeel van internet, alles is zo’n beetje uit te vogelen.

Wat was de reden dat je iets anders ging zoeken?

We werkten bij mijn vorige werk met flink wat partijen samen. Door de samenwerking bij grotere projecten wilde ik stijgen qua kennis en kunde. Nieuwe collega’s om me heen die veel meer gespecialiseerd zijn. Have A Nice Day zat naast ons en dat leek me een mooie volgende stap. Toen ik informeerde, bleek er net een plek vrij te zijn!

Wat ga je toevoegen aan het team?

De stijl van Have A Nice Day. Open, korte lijnen dat trekt me aan. Zo sta ik ook in mijn werk. De vele specialisten uit verschillende disciplines kunnen mij veel leren, maar ik neem natuurlijk ook mijn eigen kijk op het frontenden mee. Ik ga proberen de technische kant van het frontend-ontwikkelen verder te verdiepen. In een kleine organisatie is dat toch lastiger doordat je flink moet multitasken. Verder heb ik ervaring in Wordpress en heb ik veel met Mailchimp gewerkt, altijd handig.

Hoe zie je de toekomst van jouw specialisatie: frontend development?

De frontender van nu zal niet te vergelijken zijn met die van over 3 jaar. Je moet meer complexiteit aankunnen door alle verschillende apparaten. Het eenvoudig ogende ‘flat design’ maakt het bouwen allemaal iets makkelijker. Toch verwachten gebruikers een snellere en meer soepele ervaring dan ooit. Op elk scherm niet te vergeten. Je kunt je dus echt onderscheiden als je animatie beheerst. Ik hoop steeds intensiever met techniek én design samen te werken om de allerbeste oplossingen neer te zetten.

2. Martijn de wolf.jpg (1)

Wat doe je als niet achter de computer zit?

Als ik niet werk dan pool ik op competitieniveau in Tilburg met Poolcentrum4friends als thuishonk. Bingen op Netflix natuurlijk (nu in seizoen 4 van Suits, redactie). Ik reis ook graag. Mijn vriendin is Chinese, dus we voelen ons thuis in Azië. Het eten is heerlijk, al laat ik de gestoomde kippentenen graag staan…

Tick, tock, tick, tock..