Ik ben William, developer, nice to meet you!

Jeroen Mink - People - 10 jun 2014
Ik ben William, developer, nice to meet you!

Nice to meet you.

Webdeveloper William Parr (29) is geboren in Engeland, heeft gewoond in Amerika en studeerde in Nederland. Nu woont hij met zijn gezin in Vught. Met zijn ambities en met zijn kennis komt hij ons development team versterken.

 

William is gespecialiseerd in front-end development. Bij Have A Nice Day maakt hij de verschuiving van PHP developer naar .NET developer.
Tijdens zijn studie Communicatie en Multimedia Design te Arnhem bleek hij vooral heel goed te zijn in het technische gedeelte van zijn studie: het programmeren. Hierin heeft hij zich de laatste jaren ontwikkeld. Dit gecombineerd met zijn creativiteit, die hij onder andere kwijt kan aan de front-end, maakt hem een allround developer.

 

Zijn studieprojecten waren vooruitstrevend. Zo ontwikkelde hij een alternate reality game en werkte mee aan een interactief digitaal kunstwerk, met behulp van smartphones (in een tijd dat smartphones nog in opkomst waren). Twee jaar geleden is hij afgestudeerd aan de Open Universiteit in Den Haag met een BSc (Honours) voor Computing & Information Technology.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor het team en de klanten?

“In mijn werk ben ik zeker van mijn zaak en deel ik graag mijn kennis. Als ik vind dat iets op een bepaalde manier moet gebeuren, licht ik dit goed toe. Nieuwe kennis wil ik direct toepassen in de praktijk.” Ook geeft hij aan graag na te denken over werkprocessen en het optimaliseren hiervan.

william-parr-thumb.jpg

Wat spreekt jou zo aan bij Have A Nice Day?

“De cultuur en uitstraling van Have A Nice Day spreken mij aan: open en modern. Tijdens het oriënteren voor een nieuwe baan spraken de producten die Have A Nice Day maakt mij erg aan: mooie, moderne producten die goed werken.”

Je wilt klanten graag ‘A Nice Day’ bezorgen, maar wat maakt jouw dag goed?

“Als ik een opdracht heb, of tegen een probleem aanloop en dan met hele mooie oplossingen kom. Ik denk het liefst in oplossingen.”

Ben je ook nog wel eens offline? Waar houd je je dan zoal mee bezig?

“Met de smartphone ben je eigenlijk altijd online, maar als ik hardloop ben ik echt even offline. Ik kijk graag naar voetbal en tv-series. Het allerliefst ben ik samen met mijn gezin.” William heeft samen met zijn vrouw een dochter van 17 maanden.   

Tick, tock, tick, tock..