Kalo Bagijn helpt Have A Nice Day door te sparren.

Martijn Vervoordeldonk - People - 02 okt 2017
Kalo Bagijn helpt Have A Nice Day door te sparren.

Als je wilt groeien, moet je aan je bedrijf werken. Niet erin.

De strategie die ik hierbij hanteer is 'Rockefeller Habits'. Al sinds 2016 hou ik me bezig met deze methode van de vermaarde managementgoeroe Verne Harnish. Deze Amerikaan heeft een methode ontwikkeld die ondernemingen helpt om gestructureerd te groeien. Scaling up! Dat willen we, en Kalo Bagijn helpt ons daarbij.

 

Voor we aan Scaling Up! begonnen, ben ik via NL Groeit in aanraking gekomen met Kalo Bagijn. Eén van de oprichters van Binck Bank en nu CEO van Brand New Day. Een modern pensioenbedrijf en sinds kort ook een bank. Via NL Groeit en Kalo ben ik uiteindelijk begonnen aan een traject bij Go Fast Forward. Een mooi proces om heel praktisch je eigen bedrijf door te lichten en sterker te maken. Klaar voor groei.

 

De Scaling Up! methode die we hier volgen, draait om vier domeinen (people, strategy, execution en cash). Elk van deze domeinen helpt ons uiteindelijk om ons doel te halen. Binnen Scaling Up! is dat niet zomaar een doel, maar een Big Hairy Audacious Goal. Ofwel BHAG. Het mooie is dat het in eerste instantie een onbereikbaar doel lijkt. Maar door de ambitie op te hakken in kleine stappen, gaat het echt lukken.

 

Wil je weten wat onze BHAG is en hoe we daaraan werken? Ik presenteer onze ambitie graag tijdens een goede kop koffie. Neem hiervoor contact met me op!

Kalo-Bagijn-groei-strategie-advies.jpg
Groeistrategie

We willen nog heel wat stappen maken

Dankzij NLGroeit werd Kalo Bagijn zoals gezegd mijn groeimentor. Na het traject bleef hij me coachen. Ik heb het geluk dat ik zodoende maandelijks met Kalo Bagijn kan sparren over onze groeiplannen en de obstakels en uitdagingen die daarbij komen kijken.

De ene keer zien we elkaar op kantoor, soms gaan we een hapje eten. De ontmoetingen zijn inspirerend en confronterend. Hij laat mij met andere invalshoeken naar onze uitdagingen kijken, zonder dat hij de oplossing geeft. Hij stelt mij de juiste, scherpe (en lastige) vragen en dwingt mij bewust (of onbewust) tot nadenken over de te volgen koers.

Ik raad iedereen aan na te denken over zo'n vorm van coaching. Het is sparren op niveau. Ik krijg energie van ondernemers zoals Kalo, die net als ik diep nadenken over groei en welke obstakels daarbij horen. Het werkt aanstekelijk. Ook ik deel - vaak ongevraagd - mijn kennis en ervaring in ruil voor dezelfde aanstekelijke houding. Maar zoals gezegd, mag je dat ook vragen...

 

Martijn Vervoordeldonk

 

Tick, tock, tick, tock..