Kick off stagiaires Bram, Jesse, Joris en Roy.

Simone Dissel - People - 02 sep 2014
Kick off stagiaires Bram, Jesse, Joris en Roy.

Nice to meet you.

Vier stagiaires ondersteunen Have A Nice Day 5 maanden lang. Bram, Jesse en Joris als frontend developers en Roy gaat aan de slag binnen het designteam. Uiteraard hebben ze ook een eigen stageopdracht. De vier verschillende vraagstukken hebben een paar zeer interessante ontwikkelingen voor Have A Nice Day in petto. Wie zijn die gasten?

 

Bram, Jesse, Joris en Roy zijn derdejaars studenten Communicatie en Multimedia Design (CMD) aan Avans Hogeschool te 's-Hertogenbosch. De jongens zijn blij dat ze hun kennis en kunde nu in praktijk mogen brengen tijdens hun stageperiode van 20 weken.

 

De vier missen school totaal niet, maar volle dagen werken is toch best zwaar.

Bram: "Ik merk eigenlijk nu pas hoeveel vrije tijd we hadden in een schoolweek."

1.stagiair_bram.gif

Waarom Have A Nice Day?

Onze drie developers, Bram, Jesse en Joris, zijn op aanraden van anderen gaan kijken naar ons bureau. Jesse hoorde van Have A Nice Day via een vriendin en mede-studente CMD (die haar meewerkstage volgend jaar hier wil doen). Bram's vader (directeur bij de Verkadefabriek), vertelde hem over zijn vroegere samenwerking met Tribal, een van de bedrijven die in Have A Nice Day op is gegaan. Joris besprak de opties met een klasgenoot en zo kwam Have A Nice Day ter sprake. De rest is geschiedenis.

Roy stuurde tientallen sollicitatiebrieven naar allerlei bureaus van zijn voorkeur. Zo werd hij uitgenodigd voor een aantal gesprekken. Wij waren het tweede bureau wat hij sprak en het was raak.

 

Roy: “Toen ik bij Have A Nice Day binnenliep voelde ik meteen een goede sfeer hangen. De open ruimte van het kantoor vind ik fijn en de reputatie van dit bureau is zeker een pluspunt.”

Eerste indruk

Bram, Jesse, Joris en Roy lopen inmiddels een paar maanden mee en hebben dus al flink van de Have A Nice Day sfeer geproefd. Joris: “De sfeer op kantoor ervaar ik als aangenaam en vertrouwd. Je merkt dat de communicatie erg informeel is. Dit zorgt ervoor dat je zelf ook het gevoel hebt dat je gewoon iedereen kunt aanspreken.”

Bram voegt daaraan toe: “Persoonlijk vind ik het fijn dat iedereen in dezelfde ruimte zit. Zo vind ik het leuk dat de directeur midden tussen zijn collega’s zit. Het kantoor wordt hier namelijk veel bruisender door.”

2.stagiair_jesse.jpg

Vier verschillende stageopdrachten

De developers werken niet echt mee aan projecten van anderen maar kijken wel mee, om zoveel mogelijk van de agile methode, onze aanpak en Umbraco te leren. Jesse en Joris willen er achter komen of ze zich in de toekomst willen gaan specialiseren op front-end of design gebied.

Roy gaat met zijn design-achtergrond en voorliefde voor designer streetwear, werken aan een lifestyle merk voor Have A Nice Day. Hiervoor verricht hij veel marktonderzoek en ontwerpt hij het ene na het ander item, want niets is zo veranderlijk als mode...

Joris werkt mee aan het project ‘MKB Afval’. Hij ontwierp o.a. wireframes om de back-office omgeving gebruiksvriendelijker te maken. Daarnaast zal hij zijn persoonlijke touch geven aan het design en helpen bij de front-end codering.

 

Jesse: “Ik ben iemand die alles leuk vindt en alles wil kunnen, dus ik wil erachter komen welke discipline ik uiteindelijk wil kiezen.”

 

Als laatst gaan Jesse en Bram de uitdaging aan een modulair ontwerp te maken voor het huidige framework van Have A Nice Day. Op deze manier kan er sneller en efficiënter aan een website gewerkt worden voor onze kleine klanten. Specifieke wensen kunnen zo optimaal verwerkt worden.

5.stagiair_roy.png

Vers talent

Bij Have A Nice Day draait het er niet om dat stagiaires werk uit handen nemen, maar zorgen we ervoor dat we onze stagiaires zo goed mogelijk begeleiden in hun leerproces. We investeren tijd in nieuw talent en zien dit terug in projecten en andere werkzaamheden. Dit betekent ook dat wij regelmatig de nodige dingen van stagiaires leren. Een frisse en verruimende gedachtegang wordt namelijk alleen maar aangemoedigd.

Roy: “Ik hoop Have A Nice Day een frisse blik te bieden door mee te denken en niet alleen advies te krijgen. Dat klinkt misschien prestigieus, maar ik denk dat je van iedereen wat kunt leren. Ik kies vaak uitdagende oplossingen in mijn werk en hoop daarmee iets toe te voegen aan wat Have A Nice Day doet.”

20-weken nieuwe dingen opsteken

Jesse: “Je merkt dat Umbraco een belangrijk CMS is dat voornamelijk voor grote projecten wordt gebruikt. Met mijn blik op het werkveld gericht hoop ik dit in de toekomst te kunnen gebruiken.”

 

Unaniem geven de vier aan dat ze het proces van een project van begin tot eind graag willen doorlopen. Ze willen zien wat hier allemaal gebeurt en zien hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat in vergelijking met projecten van Avans Hogeschool. De developers geven aan een toffe opdracht te willen neerzetten en hopen dat ze Umbraco snel onder de knie hebben. Zo wil Bram graag beter leren coderen om sneller websites te bouwen. En wil Jesse het CMS graag beheersen, omdat hij nu en in de toekomst hoopt mee te werken aan grote projecten.

4.stagiair_joris.jpg

Hobby’s?

Zoals bij iedere CMD’er wordt er in de vrije tijd flink wat bijgeklust door de heren. Daarnaast is Jesse DJ bij huisfeestjes en net als alle andere stagiaires een enorme film- en seriefanaat. Zo zegt hij: “Als je een vast lijstje top 10 series hebt, dan weet je dat je te veel series kijkt. Game Of Thrones staat bij mij op 1, maar Narcos is ook echt een toffe serie!”

 

Joris is vaak te vinden op het voetbalveld en brengt zijn zondag standaard door in de voetbalkantine. Verder bezoekt hij met zijn vrienden festivals en feesten. "Wel de grotere, vanaf 2 tenten ofzo.”

 

Bram geeft aan eigenlijk helemaal niet zo veel te doen in zijn vrije tijd behalve websites te bouwen. Na wat doorvragen komt er toch naar boven dat hij meer doet dan hij zelf denkt. Zo hockeyt hij (oh ja...) en heeft hij de afgelopen zomer de festivals Lowlands en Mysteryland bezocht.

 

Roy heeft een hobby die je niet zomaar verwacht bij een student. Hij gebruikt zijn passie voor exclusieve kleding namelijk ook als bijbaantje. Zo weet hij precies wanneer de zeer exclusieve kleding van bijvoorbeeld Supreme te koop is. Als ie wat te pakken krijgt, verkoopt het vervolgens online door. We kunnen nog veel van deze mannen leren ;)

Tick, tock, tick, tock..