Ralf de Pagter wil afstuderen voor de buzzer.

Martijn Vervoordeldonk - People - 30 jan 2017
Ralf de Pagter wil afstuderen voor de buzzer.

Van top-sport naar top-stage.

Ralf de Pagter is basketballer. En een goeie ook. Deze fanatieke forward is in het veld een beest. Je zou het niet zeggen als je hem zo rustig ziet werken op kantoor. Toch zit hij bij Have A Nice Day met heel veel plezier én met een doel. Een nieuw marketingplan voor basketbalclub New Heroes. Met dit plan studeert hij af aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg. Als sponsor van New Heroes staat bij Have A Nice Day voor deze topsporter natuurlijk een bureau klaar!

Ralf, hoe combineer je in hemelsnaam het top-basketbal met deze stage?

“Ik train normaal 10 keer per week. Nu skip ik af en toe een training om hier tot 15.00 uur te kunnen werken. Dan spring ik in m’n trainingspak, want dan staat de middagtraining op het programma. Toch ga ik proberen de juiste balans te vinden tussen basketbal en opleiding. Want hoewel basketbal onbetwist op 1 staat, vind ik m’n opleiding super-interessant.”

Ralf-de-Pagter-thumb.jpg

Hoe kwam je bij ons terecht?

“Via de businessclub ging de bal snel rollen ;) Have A Nice Day is actief lid van onze Businessclub. Toen ik daar rondvroeg of iemand een mooi adresje wist waar ik kon afstuderen, tipte de dames van Peach Tree mij Martijn Vervoordeldonk van Have A Nice Day eens te polsen. De match was er meteen. Martijn liet zien dat Have A Nice Day flexibel is en mijn topsport situatie snapt. Dan is het lekker samenwerken natuurlijk, zo flexibel stelt niet iedere organisatie zich op.”

Volle dagen dus. Wat drijft jou tot deze prestatiedrang?

“Het zit in mij om het beste uit mezelf te willen halen. En in tegenstelling tot internationale topcompetities doe je er in Nederland verstandig aan te investeren in een leven na je basketbalcarrière. De bredere kijk op de wereld die ik door mijn studie commerciële economie krijg boeit me enorm. Al is alles wel sportgerelateerd in mijn leven. Net als m’n specialisatie in ‘fan engagement’!”

Die motivatie snap ik, maar het blijft plannen begrijp ik.

“Ja, nu werk ik veel aan mijn afstudeerscriptie wanneer ik niet op het veld sta. Ik wil voor juli afstuderen, gewoon nominaal. Maar de tijd dringt al bij aanvang en dat wordt nog erger rond de play-offs in april en mei. Er zijn dan potentieel 19 wedstrijden te spelen met telkens hooguit 2 dagen rust. Dan komt er van afstuderen vrij weinig verwacht ik.”

 

"De wedstrijd-frequentie in de NBA ligt zo hoog. Ze spelen 82 wedstrijden in de reguliere competitie, los van de ruim 20 loodzware play-off wedstrijden."

Ralf je komt uit IJmuiden. Hoe ben je in ‘s-Hertogenbosch verzeild geraakt?

Ik heb bij verschillende clubs gespeeld. Toen het tijd werd voor een volgende stap in mijn sportieve carrière, kon ik gaan spelen bij de landskampioen uit Den Bosch. Dus dat deed ik meteen. Het is de club met de meeste landstitels in de Nederlandse basketbalgeschiedenis. Mooi toch? Mede dankzij onze nieuwe hoofdsponsor New Heroes kunnen we wederom echt meedoen om de titel. De ambities van de club zijn daarom groter dan ooit. Je kunt je voorstellen dat er nu ook een nieuw marketingplan nodig is.”

Als je nou moet kiezen, kies je dan voor de sport of de afstudeerstage?

“Basketbal staat en heeft altijd op nummer 1 gestaan. Dat New Heroes Basketball mij in de gelegenheid stelt om studie en topsport te combineren is een ideale situatie. Mijn ambitie is om eind juni/juli af te studeren in combinatie met basketbal, dus ik ga voor allebei. Basketbal én de scriptie.”

Studeer je nominaal af denk je?

“Nog vóór de buzzer!”

Tick, tock, tick, tock..