Sociaal netwerk 1184: liefde voor Den Bosch.

Michiel de Nijs - People - 28 jul 2014
Sociaal netwerk 1184: liefde voor Den Bosch.

Wij geven 's-Hertogenbosch graag iets terug.

De ondernemende leden van 1184 wonen in en rondom de prachtige stad ’s-Hertogenbosch. De bindende factor is dan ook de liefde voor deze stad. Het succes dat de stad hen biedt, geven ze graag door. Het is een sociaal netwerk dat maatschappelijke belangen op lokaal niveau initieert. Daarnaast staan persoonlijke ontwikkeling en kennisdeling in dit netwerk centraal.

 

Onze Bourgondische en sportieve collega online marketeer Frans Coppens is initiatiefnemer en secretaris van dit sociaal netwerk (in de vorm van een stichting). 

Frans, vertel eens, waarom ben jij dit initiatief gestart?

“Ik wil mijn stad graag iets terug geven. Ik ben in ’s-Hertogenbosch geboren en getogen. De stad heeft mij veel gegeven. Zowel zakelijk als privé."

 

Frans: "Sociaal netwerk 1184 onderscheidt zich door de mentaliteit van het ‘samen doen’. Het streven is dat elk lid actief betrokken is bij het gekozen lokale doel en de organisatie van de verschillende events. Dit kan door middel van geld, maar ook met de inzet van andere middelen: bijvoorbeeld mankracht en kennis. We zijn een jonge, ondernemende club.”

Is het ook nog gezellig daar, naast al dat maatschappelijk ondernemen?

“Jazeker”, aldus Frans. Martijn Vervoordeldonk en Michiel de Nijs, twee directieleden van Have A Nice Day én eveneens leden van het netwerk, beamen dit. Frans: “In dit netwerk wordt op ontspannen wijze kennis met elkaar gedeeld, onder het genot van een hapje en een drankje. Er zijn meetings, borrelavonden en één keer per jaar organiseren we een groot evenement. Met dit evenement halen we het geld op voor het gekozen goede doel. Ook maken we elk jaar een tripje naar het buitenland."

Leergeld voor kinderen

“Het afgelopen jaar overhandigden we aan de Stichting Leergeld ’s-Hertogenbosch een cheque van €10.000,-. Gezinnen in en rondom ‘s-Hertogenbosch die onder de armoedegrens leven, betalen hiermee de schoolmaterialen voor hun kinderen. Met het geld kunnen de kinderen bijvoorbeeld ook met hun klasgenootjes op schoolkamp. Zonder deze steun is dat niet mogelijk.”

 

1.checkque-1000.jpg

Have A Nice Day gunt iedereen ‘A Nice Day’

Dat we bij Have A Nice Day van maatschappelijk ondernemen houden kun je wel stellen. Stichting 1184 telt drie Have A Nice Day’ers. Dan hebben we onze Share A Nice Day foundation (onze collega bivakkeert nog in Afrika), we produceren CO2 neutraal (ja, dat kan met online marketing) en Martijn Vervoordeldonk  is ook nog eens amBosschadeur. Op 30 augustus zetten Have A Nice Day’ers zich in voor de Bernhezeloop. Hiermee wordt geld opgehaald voor een goed doel.

 

We maken graag van elke dag ‘A Nice Day’, voor iedereen!

 

Benieuwd naar de Stichting 1184?
Kijk hier ook eens:
Share A Nice Day foundation
amBOSCHadeur
XRC Bernhezeloop

Tick, tock, tick, tock..