The war on talent continues. Op zoek naar top stagiaires.

Martijn Vervoordeldonk - Nieuws - 24 mrt 2017
The war on talent continues. Op zoek naar top stagiaires.

Speedmeeten bij Avans.

Stagiaires weten ons vaak te prikkelen met hun innovatieve ideeën, gedrevenheid en frisse blik. Andersom willen wij jonge talenten graag inspireren en ruimte bieden aan hun passie & talent. Daarom was Have A Nice Day op 21 maart - net als de voorgaande edities - present op de speedmeet van Avans Hogeschool Den Bosch.

Speeddaten (maar dan net ff anders)

Met een kop koffie en een heerlijke mini ‘sjeklade bol’ worden wij - samen met de recruiters van 99 andere bedrijven - ontvangen in de aula van Avans Hogeschool Den Bosch. Studenten hebben zich van tevoren ingeschreven voor een kennismaking met de voor hen interessante bedrijven. De speedmeet is superstrak georganiseerd; elk bedrijf heeft een eigen statafel met daarop een (lullig) vlaggetje met logo. Zo hoeven studenten geen kostbare tijd te verliezen met het zoeken naar de juiste 'date'.

Ruimte voor passie & talent

De dag wordt afgetrapt met een paneldiscussie. Acht professionals en studenten, waaronder onze Chief Recruitment Simone Dissel, beantwoorden een aantal vragen, terwijl zo'n 400 studenten aandachtig luisteren. Uit de interviews blijkt dat organisaties vooral op zoek zijn naar studenten met veel motivatie en passie, en dat studenten graag stagelopen bij een bedrijf waar ze de ruimte krijgen om hun talenten en passie te tonen. Grote kans op een mooie match dus!

3,2,1 GO!

De gong wordt geslagen en het speeddaten kan beginnen. Elke 'date' duurt 8 minuten, exclusief 2 minuten wisseltijd. Ons programma zit vol: we spreken 30 potentiële en gemotiveerde interns met goed gevulde portfolio's. Leuk om te zien dat sommigen al een eigen bedrijfje zijn gestart. Opvallend is ook dat er tijdens bijna elke ronde minstens 1 dame bij ons aan tafel staat. Een pluspunt, omdat de veelal mannelijke developers van Have A Nice Day ons op pad hebben gestuurd met de opdracht om - naast mannelijke - ook vrouwelijke stagiairs te vinden.

 

Jeroen Mink, Architect:

We hebben tijdens voorgaande stageperiodes gemerkt dat vrouwelijke developers vaak net een andere kijk op projecten hebben en dat het goed werkt voor het evenwicht binnen ons team. Maar natuurlijk zijn ook gepassioneerde en talentvolle mannelijke developers meer dan welkom!

Speedmeet thumb.jpg

Leren van elkaar

Avans Hogeschool in Den Bosch wil de samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven versterken, iets wat wij alleen maar toejuichen! We leren immers van elkaar. Stagiaires hoeven bij ons geen koffie te zetten of wissewasjes te doen, maar krijgen relevante opdrachten toebedeeld. Wij zien hen als een waardevolle toevoeging voor onze organisatie en raken geïnspireerd door hun passie, frisse blik en innovatiekracht. Andersom hopen wij interns een leerzame werkomgeving te bieden, waarin zij kunnen werken aan hun skills, netwerk en ideeën. Have A Nice Day zoekt daarom actief de samenwerking met Avans: tijdens de CMD-introductieweek in het eerste jaar zijn we opdrachtgever voor de YTI-opdracht. Er werken dan ruim 150 CMD studenten aan een opdracht die vanuit ons wordt geformuleerd. Op deze manier komt een groot aantal studenten al vroeg in aanraking met Have A Nice Day en ervaren zij alvast hoe het eraan toegaat in het werkveld.

 

Simone Dissel, Chief Recruitment: 

‘Tijdens de gesprekken kwam vaak naar voren dat studenten ons herinnerden van de gave opdracht, die ze tijdens hun introductieweek kregen. Ze vonden het super interessant om zo vroeg in hun opleiding al aan de slag te gaan met een 'echte' case. Daarom willen ze 2 jaar later graag stage lopen bij het bedrijf dat deze opdracht formuleerde: bij Have A Nice Day dus!’

Super interns, opgelet!

Heb je ons gemist op de speedmeet, maar wil je toch graag stagelopen bij Have A Nice Day? Stuur je CV en motivatie dan snel naar stage@haveanicedayonline.nl. Zien wij in jouw interesses en talenten onze ‘next super intern’, dan nodigen we je binnenkort uit voor een kennismaking!

Tick, tock, tick, tock..