Wat nou afstand tot de arbeidsmarkt?

Martijn Vervoordeldonk - Nieuws - 09 okt 2017
Wat nou afstand tot de arbeidsmarkt?

Kansen binnen bereik!

Maatschappelijk ondernemen zit ons in het bloed. Zo houden we ons al tijden bezig met sociaal ondernemerschap. Collega’s besteden met veel liefde en plezier tijd aan vrijwilligerswerk bij oa. Stichting 1184, CCC, Cor Unum en Good News Centre Kenya. We hebben zelfs een eigen stichting. Share A Nice Day.

Mooie initiatieven.

Bijzonder als ik zo terugkijk, is dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt altijd bijzondere aandacht hebben gehad binnen Have A Nice Day. In het verleden hebben wij verschillende talenten een kans kunnen geven om bij ons te leren en werken. Prachtig om te zien hoe zij deze kansen hebben aangegrepen. Stuk voor stuk goed terecht gekomen.

 

Het mag duidelijk zijn. Wij vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen. Dat doen we op onze manier (gewoon doen en kansen pakken, als de mogelijkheid zich voordoet). Dat geeft ons energie! En je krijgt het terug.

IMG-1390.JPG

Wildcat Challenge.

Recentelijk werden we gevraagd om deel te nemen in de jury van de Wildcat Challenge. Dat ken je misschien niet, maar de Wildcat Challenge is een idee van Agrifood Capital en Weener XL.

 

In de vorm van een wedstrijd zijn inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch uitgedaagd om ideeën in te zenden waarmee mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen worden geholpen. Een eenvoudig idee, met veel creatieve gevolgen. Meer dan drie keer de gehoopte inzendingen kwamen onder ogen van de jury. Vier daarvan haalden de finale. Hele mooie ideeën waarbij de beste ondernemers de kans kregen om hun pitch te presenteren aan de jury.

 

More2Win heeft maandag 9 oktober de challenge gewonnen dankzij een vlammende pitch. Dit bedrijf heeft al eerder diverse maatschappelijke trajecten ontwikkeld om meer mensen aan de slag te krijgen. Vaak in de combinatie met sport. Wij ondersteunen samen met Holla Poelman, SAP, Rabobank, Ondernemerslift+ deze winnaar een jaar lang door ze te coachen en adviseren. Daar hebben we zin in!

 

Tick, tock, tick, tock..