We Love Frontend

Luc Awater - Nieuws - 20 feb 2018
We Love Frontend

Op 16 februari vond de eerste editie van de Frontend Developer Love Conference in Amsterdam plaats. Twee dagen vol met de hotste frontend development topics. Wij waren, samen met onze collega's van Intracto, aanwezig op dag twee, waar de focus volledig lag op Vue.js – een javascript framework om user interfaces te bouwen. Hier een (technisch) overzicht van de onderwerpen die aan bod kwamen.

 

Evan You, de maker van Vue (spreek uit als /vjuː/, zoals view), opende de dag met een samenvatting van wat er het afgelopen jaar is gebeurd, en wat er nog komen gaat. Belangrijkste aankondiging: Vue CLI 3.0. Hiermee zet je binnen luttele seconden een Vue project op.

vue-cli-3-alpha.png

Veel vergelijkingen met onze eigen ervaringen met Vue, zagen we in de talk van Roman Kuba. Hij liet een case study zien waarbij zijn team Vue had geïntegreerd in een bestaand project. Veel voorbeelden gaan vaak over volledig javascript gestuurde websites. Maar het was mooi om een real-life voorbeeld te zien waarbij Vue toe te passen is in een deel van een project. Zo hebben wij dat gedaan voor Van Wanrooij, waarbij mensen nu – via een Vue gestuurd formulier – zich in kunnen schrijven op nieuwbouwprojecten.


Beste-talk-van-de-dag award gaat naar Ives van Hoorne. Een jong talent die in zijn vrije tijd codesandbox.io heeft gebouwd. Een indrukwekkende online code editor, met Vue support. Als een jonge Steve Jobs presenteerde hij feature na feature.

 

Als laatste aan het woord: Sarah Drasner, een van de core team members van Vue. Zij sprak over serverless functions in VueJs. Het ging er hierbij niet om dat je geen server gebruikt, want deze is wel degelijk nodig, maar om het gebruiken van een server op een andere manier. Zo betaal je voor wat je gebruikt.

Sarah-VUE.jpeg

Het was fantastisch om te zien dat er zoveel animo was voor een conference dat voor de eerste keer plaatsvond. Een goede plek om met andere frontend developers ervaringen uit te delen, en nieuwe ideeën mee naar Den Bosch te nemen.

Tick, tock, tick, tock..