Alphabet Occasions

Online showroom voor ‘s lands beste occasions.

Klant Alphabet Occasions
Case Occasions platform
Product Episerver CMS
Alphabet Occasions

Relevante content via de juiste kanalen is de weg naar succes.

De consument die op zoek is naar een betrouwbare occasion komt bij Alphabet Occasions terecht. Op de beslissende momenten wordt de juiste content aangeboden en is het conversiepad zo glad als een pas geasfalteerde snelweg. De online strategie is hier volledig op aangepast. Denk aan zicht- en vindbaarheid op de belangrijkste autozoeksites en het tonen van de juiste landingspagina's op het beste moment. 

alphabet-occasions.png

Contentanalyse & wireframes.

Na een uitgebreide contentanalyse en een stevig zoekwoorden onderzoek ontwerpen we de wireframes; de bouwtekeningen van het nieuwe platform. De paginastructuur en content stemmen we af op de informatiebehoefte van bezoekers en klanten. Het resultaat is een site die snel tot de gewenste conversie leidt, terwijl de gebruikerservaring optimaal is.

Testimonial

Aan het woord

"Nu hebben we een website waarmee kopers de juiste auto zeer eenvoudig kunnen vinden. Iedere auto wordt fantastisch gepresenteerd wat een geweldige uitstraling meegeeft. Dit zorgt voor vertrouwen en zekerheid bij de consument."

Niels Demesmaeker, Marketing manager Alphabet Nederlandniels.png
Over Alphabet Occasions

Alphabet Occasions is een specialist op het gebied van mobiliteit. Alleen de beste selectie uit 20.000 Alphabet ex-lease auto's wordt aan consumenten aangeboden in één van hun drie vestigingen in Nederland. Met de online showroom als overzichtelijk portaal bedienen ze de consument zo optimaal mogelijk. Zij schreeuwen niet met lage prijzen, maar geven advies met verstand van zaken.

Alphabet staat voor een focus op service, transparantie en heldere voorwaarden. Met meer dan 450 collega's werken ze keihard om hun klanten tevreden te stellen. Of meer dan dat: te verrassen.

Design.

Alphabet Occasions is een betrouwbare specialist met 3 occasioncentra in Nederland. Via de online showroom richten ze zich op een brede doelgroep: vrouwen en mannen tussen de 30 en 65 jaar met een modaal tot bovenmodaal inkomen. Dat zie je terug in een design wat iedereen aanspreekt: overzichtelijk, helder, met een duidelijke focus op de belangrijkste call-to-action: jouw ideale occasion vinden.

Showroom aan huis.

Via een carrousel format bekijk je elke occasion gemakkelijk vanuit alle hoeken. Hoogwaardig beeldmateriaal, met alle specificaties overzichtelijk en aantrekkelijk weergegeven op een rij. De potentiële koper waant zich hiermee in een digitale showroom. Alleen de geur van nieuwe auto's ontbreekt.

Onder de motorkap.

De site is gebouwd in het Closed Source CMS EPiServer, mede omdat EPiServer bekend staat om de vele faciliteiten. Het platform is nu voorbereid op toekomstige marketingdoeleinden. Vanuit een intern systeem wordt de onderhoudshistorie per auto ingelezen. Via een koppeling naar OBS-VM, het autovoorraadsysteem, ontvangt de site alle informatie over de occasions die in de verkoop staan. Het OBS-systeem stuurt de informatie door naar de verschillende marketingplatformen.

 

Alphabet Occasions online sales

Koop jij je auto ook al vanuit je luie stoel?

Bekijk case
Behaalde resultaten

Cijfers op een rij

6

Maanden tot eerste relaese

> 250.000

Bezoekers per jaar

3

Showrooms in Nederland

Meer weten over deze case?

Mijn hart gaat sneller kloppen van (digital) automotive. Enthousiast geworden van deze Alphabet case? Neem gerust contact op. Ik ben direct bereikbaar op 06-54977010.

Contact Sander Kouwenberg
Tomas

Sander Kouwenberg

Business Developer

Alphabet Private Lease

Klant
Alphabet

Alphabet Occasions online sales

Klant
Alphabet Nederland
Tick, tock, tick, tock..