KLM Cityhopper

Elektronisch recruitmentsysteem voor cabin attendants.

Klant KLM Cityhopper
Case E-recruitment
Product Elektronisch recruitmentsysteem
KLM Cityhopper

Over KLM Cityhopper.

KLM Cityhopper ook wel KLC genoemd voert met een vloot van Embraer 175 en 190 vliegtuigen zo’n 300 vluchten per dag uit voor KLM. Deze vluchten zijn allemaal binnen Europa, naar zo'n 70, veelal zakelijke bestemmingen. Jaarlijks kiezen ruim 7 miljoen passagiers voor een vlucht met KLM Cityhopper. Als 100% dochter van KLM heeft KLM Cityhopper een naam hoog te houden op het gebied van service en punctualiteit.

Van de cabin attendants wordt dan ook verwacht dat ze zelfs in stressvolle situaties vriendelijk, open, betrouwbaar en punctueel blijven. De KLM-passagiers zijn dit gewend. Sterker nog, het is één van de redenen dat ze met KLM Cityhopper vliegen.

 

 

Vraagstelling.

Een rebuild van de verouderde omgeving. Daarbij hebben we tijdens de ontwikkeling de flow, dashboarding en managementinformatie herijkt en aangepast. De omgeving (.NET) is volledig opnieuw ontwikkeld met een geoptimaliseerde datastructuur en geheel nieuwe UX en Visual Design. Na de oplevering, zijn diverse optimalisaties doorgevoerd om het gehele selectieproces, maar ook de planningen van de trainingen te automatiseren. Doel: iedere kandidaat die op kantoor komt bij KLC, wordt een 'hire'. Het systeem is robuust gebouwd en wordt via load-balancing gehost, om de pieken in de selectie te kunnen opvangen. Tevens hebben wij een integratie met videosollicitaties gerealiseerd.

klm (1).jpg

De oplossing.

We hebben deze opdracht op basis van waterval ontwikkeld, omdat in de basis een rebuild gemaakt moest worden van een bestaand systeem.

De oplossing was een zeer complexe recruitment omgeving. Deze omgeving gaat veel verder dan een standaard "ATS'. De omgeving maakt het mogelijk om grote hoeveelheden sollicitaties te 'handlen'. Er wordt rekening gehouden met een sollicitatiewachtlijst, cursussen en de agenda.

De makers.

Een 'team as a service' voor dit project.

Sander van de Pas

Sander van de Pas

Backend Developer

Jeroen Mink

Jeroen Mink

Lead Developer & Architect

William Parr

William Parr

Backend Developer

HR kun je leuk maken met mooie tooling.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw business? Neem contact met ons op.

Contact Martijn Vervoordeldonk
Tomas

Martijn Vervoordeldonk

Kapitein

Cadac store

Klant
Cadac

KlokGroep

Klant
KlokGroep
Tick, tock, tick, tock..