LIV Wonen

Een droom nu al gerealiseerd.

Klant LIV Wonen
Case Nieuwe website
Branche Retail
LIV Wonen

Bricks & clicks in een totaal nieuwe dimensie

LIV Wonen is een showroom-concept zoals je nooit eerder zag. Achter de enorme glazen pui staan vier compleet ingerichte modelwoningen op ware grootte letterlijk en figuurlijk in de etalage. Voor dit concept, dat potentiële kopers helpt een beeld te vormen van hun nieuwe huis, sloegen vier partijen de handen ineen met leveranciers en adviseurs. Wij ontwikkelden het toekomstbestendige online platform voor dit geweldige concept.

liv-macbook.jpg
liv-scattered.jpg

Online promotie als argument voor samenwerking.

Business Case

Je kiest wat af als je een nieuwbouwwoning koopt. LIV Wonen helpt je bij het maken van die keuzes. Niet alleen wat de opties en indeling van je nieuwe huis betreft, maar ook bij keuze en aanschaf van je keuken, badkamer en zelfs je nieuwe eetkamertafel. LIV heeft zelfs adviseurs op het gebied van hypotheken en verzekeringen onder hetzelfde dak. De website brengt al deze leveranciers samen en is tevens een extra kanaal om producten en diensten van partners te presenteren en te verkopen. Die doen dan ook wat graag mee in dit veelbelovende concept.

liv-bathroom.jpg
Online strategie

Meedenken over eerste én volgende stappen.

Onze winnende pitch presentatie bevatte een korte- én een langetermijnvisie. Voor nu richten we ons op een site die het LIV concept goed uitlegt. Met meteen de eerste ingebouwde tools voor klantenbinding en effectrapportages richting alle partners. De site is nu zo ontwikkeld, dat we binnenkort eenvoudig slimme digitale tools toe kunnen voegen waarmee de huizenkopers beter in beeld blijven van de LIV partners, waardoor we ze nog beter kunnen helpen bij het vervolmaken van hun droomhuis.

Meedenken over eerste én volgende stappen.

Op weg naar een online én offline customer journey.

Online strategie

Bij dit project hebben we er bewust voor gekozen klein te beginnen. We zetten eerst de website neer, als basis. Vervolgens gaan we die uitbouwen met extra opties, zoals koppeling met het CRM en het ontwikkelen van een klantenkaart ter ondersteuning van de cross-selling. Zo maken we de koppeling tussen enerzijds online klanten werven en producten verkopen en anderzijds offline dienstverlening, maar wél weer gekoppeld aan één CRM.

liv-three-screens.jpg
User Experience en design

Zeker geen spoiler-alert.

De site is in alle opzichten helder gehouden. Het ontwerp helpt je door veel witruimte, duidelijke teksten en (heel belangrijk) geen blabla. We geven een compact, maar compleet overzicht van de mogelijkheden bij LIV, maar houden ons in op het gebied van beleving. We willen voorkomen dat de site een ‘spoiler’ wordt voor de daadwerkelijke beleving van LIV. Je kunt op livwonen.nl rustig rondkijken en voorproeven, maar voor het échte werk is het de bedoeling dat je LIV bezoekt, de woningen bekijkt, je laat inspireren door de verschillende woonstijlen en vervolgens ook daadwerkelijk met de wooncoaches praat.liv-macbook-two.png

Waar gaat het heen?

Minstens zo interessant als onze inzet tot nu toe is de manier waarop we het concept verder uit zullen werken. Ons doel is alle activiteiten van de huizenkoper te koppelen aan een sleutelhanger met een chip. Deze fungeert als digitale klantenkaart. Hiermee krijg je als huizenkoper via LIV een VIP-behandeling bij alle partners. Bovendien kan LIV zo ook je volledige koopproces van de nieuwbouwwoning stroomlijnen, met de nodige financiële voordelen. De klant wordt niet alleen beter van deze ononderbroken customer journey. Ook de LIV partners worden erg blij dat alles online en op de winkelvloer keurig meetbaar wordt.

liv-multiple-mobile.jpg
liv-scattered-two.jpg

De makers.

Robbert Morsink

Robbert Morsink

Lead Project Manager

Nicole Vermulst

Nicole Vermulst

Online Marketeer

Luc Awater

Luc Awater

Frontend Developer

Martijn de Wolf

Martijn de Wolf

Backend & Frontend Developer

Koen van Ras

Koen van Ras

Frontend & Backend Developer

Komen jouw dromen al uit?

Ik help je daar graag bij met een goede online strategie en UX design.

Contact Tomas Dankers
Tomas

Tomas Dankers

Digital strateeg

Behaalde resultaten

6

Betrokken partners bij LIV wonen.

3000 m2

Wooninspiratie oppervlakte.

4

Huizen op ware grootte in de etalage.

Blueriq

Klant
Blueriq

Paul Meijering

Klant
Paul Meijering
Tick, tock, tick, tock..